Beställ fototapeter hos Grutes

Här kan du välja bland tusentals motiv och även göra din egen fototapet. Fototapeter som

ger dina väggar ett personligt uttryck. Beställ din fototapet online hos Grutes

(hundraltals fototapter i lager) och hämta i vår butik eller så skickar vi dina fina tapet

hem till dig. Mycket mer än bara fototapeter...

Fototapeter av högsta kvalitet med unika motiv och enkel montering. Måttbeställ direkt från vårt sortiment, använd en egen bild eller gör en tapet med eget tryck.

 

Canvastavlor av högsta kvalitet 390g/m² och 100% bomull. Måttbeställ direkt från vårt sortiment eller använd en egen bild.

 

Vi gör även stora banderoller för ställningar alternativt för husmontage.

 

Självhäftande folie med tryck är en annan stor produkt som vi tillverkar. Till exempel för hissar, skyltfönster, kylskåp, bilar.... Till Superpartyt fixar vi nya etiketter till Champagnen alternativt till biran...

Vi gör allt med personlig service via mail, telefon samt om du kommer på besök till vår fina butik på

Valhallavägen 174, Välkommen!!

Har du en tapetidé? Då är Grutes fototapeter verktyget som ger den en extra dimension. Här hittar du allt och lite till för att du behöver för att ge dina väggar ett personligt uttryck. Och inspiration i överflöd. Kanske en fototapet med

New York - motiv?

En egen fototapet skapar ett hem med känsla, personlighet och själ. För mer inspiration följ gärna Grutes på Facebook!

Designa en egen fina tapet, det är något vi är specialister på (ref: Smirnoff, Queens Head, Åbro, Tv4/Meter...) Du kan även få en gammal tapet digitalt restaurerad som Stockholms Nationalmuseum, Sjöfartsverket....

Sjökort är en av våra specialiteter.

Referenser Sjöfartsverket, Polisen, Kustbevakningen och en massa privat kunder.

Du väljer själv mått. Underlaget kan vara eget sjökort som vi scannar in alternativt köper vi kartunderlag från Metria eller liknande. Kom med ditt önskemål så fixar vi resten!

Valhallavägen 174, 115 27  STOCKHOLM   I   0730 663 500  I   info@grutes.se

Tapet är en dekorativ väggbeklädnad av papper, plast, textilier, trä eller läder.

 

I modern tid är pappers- och vinyltapeter vanligast, de senare företrädesvis i utrymmen där risken för slitage är större, till exempel i kök där tapeterna ofta utsätts för matos och torkas av med våta trasor. I våtutrymmen används så kallade våtrumstapeter som har ett tjockare ytskikt av plast och som fästs med ett starkare lim än vanliga tapeter. För våtutrymmen finns särskilda allmänna bestämmelser för vilken väggbeklädnad som får användas. Tapeter säljs vanligtvis som tapetrullar och tapetklister eller lim används för att få upp dem på väggarna.

 

Ursprungligen omfattades alla slags inredningsdetaljer av begreppet, såsom mattor, dukar, bänkdynor och så vidare, men avser numera endast det som anbringas på väggarna. Ända in på 1800-talet talade man ibland om golv-tapeter för mattor.

 

På medeltiden användes tapeter för att bilda ett lager mellan stenvägg och rum för att på så vis behålla värme. Under renässansen blev dekorativa tapeter på modet bland den mest välbärgade adeln i Frankrike och England, bland annat i form av magnifika panoramatapeter, där varje våd är unik. Under 1600-talet blev gyllenlädertapeter högsta mode, under 1700-talet var sidentapeter och över huvud taget tryckta eller målade tapeter på väv mycket populära.

 

Sveriges äldsta bevarade tryckta papperstapet finns i det Rosenvingeska huset i Malmö och är (med osäkerhet) daterad till 1570-talet.

 

Redan under medeltiden framstäldes stofttapeter med tryckt mönster på väv som tryckts i klibbig färg eller färgat lim och sedan dekorerats med ullstoff i samma färg. De blev särskilt vanliga under renässansen och fram till 1700-talet. På 1800-talet återkom de i popularitet, nu dock som papperstapeter.

Referens; http://sv.wikipedia.org/wiki/Tapet

 

Hos oss på Grutes Färg & Tapet kan du köpa fina tapeter med alla möjliga motiv, saknar du något motiv kan vi trycka just ditt eget motiv som en digitaltryckt tapet. Till exempel en fin New York fototapet i ett repeterande mönster eller som en hel bild.